Imatge aleatoria de capçalera

dimecres, 30 de gener de 2013

Rifts NA Map v1.6.

Actualitzat l'Atles de Rifts amb més detall de la zona de Madhaven segons el WB29 Madhaven.

Detall de l'àrea de Madhaven

He hagut de modificat de nou la línia de costa inundada, ja que no coincidia amb el de Dinosaur Swamp. Com que el manual de Madhaven entra en força detall amb aquesta zona, i els mapes son prou detallats, he optat per seguir els mapes d'aquest manual.

Ja et pots descarregar la nova versió de l'Altes (v1.6) des d'aquí.

dimarts, 29 de gener de 2013

Path of the Storm


Des del 2002 que Walt Disney Pictures té una opció sobre els drets de Rifts per fer-ne una pel·lícula. Es coneix ben poca cosa més, excepte que Jerry Bruckheimer Films està esperant el guió adient. Rifts: Path of the Storm és l'intent de Matthew Clements per escriure aquest guió.

El manual té 96 pàgines (primera impressió - desembre de 2011), portada cartoné a color de Charles Walton II, representant alguns dels personatges i escenes del guió, i interior en blanc i negre a doble columna   per Matthew Clements (excepte la introducció de Kevin Siembieda).

El manual es divideix en tres parts clarament diferenciades:

A la primera part Rifting Hollywood, de 4 pàgines, en Kevin Siembidea explica les seves peripècies amb la llicència de Rifts per fer-ne una pel·lícula i com el guió que estem a punt de llegir va arribar a parar a les seves mans.

La segona part és el guió pròpiament dit. Es tracta ni més ni menys que del guió d'una possible pel·lícula de Rifts, el qual copsa perfectament, al meu entendre, no només l'esperit del joc ans la seva estètica, ambientació, moral, etc.


La part final és el recopilatori de les estadístiques en termes de joc dels personatges que apareixen al guió de la pel·lícula. Aquí cal fer una crítica, per què algunes de les accions o conjurs que executen els personatges en el guió després no tenen el seu equivalent a la fitxa de joc (suposo que com a llicència del guionista). Per contra sí que s'hi afegeix un nou conjur (Create Rubble Golem) i un parell de d'armes noves (NG Grenade Knives -tal com sona: gavinets amb una granada com a mànec; i Cyborg Defensive Charges).


A més, descriu un nou D-Bee que pot ser cyber-knight i dóna les estadístiques de nous tres dimonis, i personatges estàndard de les forces especials de la Coalició, Guerrers Xiticix i Simvan. Amb tot aquest material, esdevé un bon sourcebook d'on obtenir bon material i estalviar-nos feina.

el bo: el guió descriu una molt bona aventura de Rifts. El material addicional és útil.
el lleig:  trobo a faltar il·lustracions en mig del guió.
el dolent:  el guió descriu accions, efectes o situacions que no es podrien donar el joc segons les regles, especialment pel què fa al combat i alguns conjurs.


dilluns, 14 de gener de 2013

Què pot ser un psi-stalker?

Un psi-stalker és un humà mutant capaç de detectar i rastrejar màgia. Exteix una controvèrsia segons si aquesta raça (?) s'ha de considerar una OCC, un RCC o una PCC. El fet és que el en RUE  és considerat una OCC (amb dues variants: salvatge i civilitzat) mentre que en RMB eren RCC psíquiques. Per acabar de reblar el clau -i val a dir, de forma un pèl més coherent amb l'RMB que amb el RUE-, els psi-stalkers han estat citats en alguns manuals com a un tipus de personatges que poden accedir a altres OCC a part de la seva bàsica. A continuació en faig un llistat:


- Psi-Stalker (Psychic RCC). Pàg. 104 Rifts Main Book.
- Wild Psi-Stalker (Psychic RCC). Pàg. 106 Rifts Main Book.
- Psi-Stalker OCC. Pàg. 152 Rifts Ultimate Edition. (inclou les variants de Civilized Wild).

Psyco-Stalker OCC. Pàg. 45 WB10 Juicer Uprising.

Nega-Psychic RCC. Pàg. 59 WB 12 Psyscape.*
Psi-Nullifier RCC. Pàg. 66 WB 12 Psyscape.*
* Vegeu Nota sobre el tema a la pàg. 85 del WB12 Psyscape.


- Psi-Slinger OCC. Pàg. 100 WB 14 New West.
- Justice Ranger OCC. Pàg. 97 WB 14 New West.

Tundra Ranger Cavalry OCC. Pàg. 86 WB20 Canada.

Psi-Stalker Shaman (?) (anomenat a la pàg. 101 WB 23 Xiticix Invasion, malgrat no hi ha camp més detall).
Psi-Stalker tribe variants. Pàg. 102-105. WB 23 Xitixic Invasion.

- Psi-Stalker tribe variant. (Devil Rider). Pàg. 34 AS 5 Mercenary Adventures.

Psi-Stalker tribe variant. (Newark). Pàg. 84 Rifter #36 (Expanded source material for Madhaven).

- Psi-Bloodhound RCC. Pàg. 42 SB3 Mindwerks.

- Merchan Marine OCC. Pàg. 31 SB4 Coalition Navy.
- CS Navy Sailor OCC. Pàg. 33 SB4 Coalition Navy.
- Pirate OCC. Pàg. 114 SB4 Coalition Navy.

Cyber-knight OCC. Pàg. 23 Siege on Tolkeen CW4 (Cyber-knights).divendres, 11 de gener de 2013

Mapa de Ciudad Juarez

En aquesta entrada del fòrum de Rifts, la Nekira es queixava de la dificultat de consultar el plànol de Ciudad Juarez que apareix en el WB1 Vampire Kingdoms. És cert que els mapes de Palladium no son gens atractius comparat amb la qualitat mitjana que hi ha actualment al mercat. Tanmateix, per tal de facilitar la consulta d'aquest mapa n'he fet una versió amb colors i referències que de ben segur estalviarà temps a l'hora de jugar.

Ciudad Juarez city map