Imatge aleatoria de capçalera

dimecres, 27 d’octubre de 2010

Anatomia de les Ley Lines

Què són?

Són conductors d'energia lligades a l'energia de la Terra. Una matriu d'Energia Psíquica Potencial (PPE) que circula a través de línies rectes arreu del planeta. La font d'energia és desconeguda i aparentment inesgotable (malgrat se sap que les criatures anomenades "Aishiwarra" són capaces d'absorbir-ne l'energia mística i esgotar-les) permetent als practicants de la màgia utilitzar-ne la seva energia per incrementar les seves pròpies reserves (5 punts de PPE/hora de descans o son; o bé 10 PPE/hora de meditació) o obtenir bursades de poder* (10 PPE/melee; el doble si es tracta d'un Ley Line Walker/Rifter) fins a un màxim de 3 vegades el seu límit normal de PPE durant un període de temps igual a la seva PE en minuts.

Allà o dues o més ley line es creuen s'anomena "nexus point" i l'energia mística és major.

Visió d'una Ley Line durant la nit

*La quantitat d'energia mística disponible en un ley line es veu modificada durant determinats períodes relacionats amb diferents posicions astrals (eclipsis, equinoccis, alineaments planetaris...).

D'on venen?

Les Ley Lines, també anomenades pels antics geomàntics de China com "rastres dels dracs" o "línies dels dracs", han existit des de l'alba dels temps. Abans del Gran Cataclisme la màgia era pràcticament inexistent, i les ley lines eren com rius gairebé secs  només amb imperceptibles corrents místiques circulant-hi. Però les circumstàncies que va propiciar el Gran Cataclisme van fer que les ley lines entressin en erupció omplint-se d'energia mística. De fet, existeixen Ley Lines en gairebé tots els planetes i dimensions (amb l'exempció remarcable de Woormwood), malgrat normalment es trobin "adormides" con antigament a la terra de Rifts.

Durant aquest període "d'explosió de la màgia" conegut com el Gran Cataclisme o "de la terra del Caos", les Ley Lines foren conegudes com les "Blue Zones", fent referència al seu color, ja que radiaven llum blava amb deu vegades més potència que les de la "terra de Rifts" i eren tant brillants que s'hi podia llegir un llibre durant la nit o veure-les fins a 160 km de distància. Aquestes Ley Lines primerenques eren molt perilloses i inestables (podien crear efectes i fenòmens místics atzarosos, fins a una vegada per hora) donat que es trobaven en el seu zenit i l'energia màgica acumulada en elles esdevindrà la màxima de la seva història: les ley lines estan comparativament estabilitzades durant el període conegut com de la "terra de Rifts", i són la meitat de potents del que eren durant el Gran Cataclisme

Així mateix, l'adveniment de les Ley Lines també s'ha estès a la resta del sistema Solar, de tal manera que se'n coneixen tant a la Lluna (creant nou nexus) com a Mart (seguint allò que durant el s. XIX es van anomenat els Canals de Mart). És per això que determinats alineaments astrològics reforcen les Ley Lines de la terra.Com són?

La gran quantitat d'energia que travessa una ley line les fa visibles a ull nu durant la nit (àdhuc de forma apagada durant el dia), radiant energia d'un color blau clar (el color de la màgia).

Les ley lines representen un recurs natural lligat a estret filó de terra que discorre en línia completament recta: de 0.8 a 1.6 km d'amplada, de 0.8 a 3.2 km d'alçada (d'1.6 a 2.4 km sota l'aigua) i d'1.6 a centenars de km de llargada. La distribució de longituds és la següent:

Hi ha un 10% de probabilitats per cadascun dels tipus.


Malgrat han estat anomenades "rius d'energia màgica" en realitat no travessen la terra com un riu, ans són irradiades a partir d'aquesta i hi flueixen per sobre. Les ley lines no són intrusives i flueixen a través del terreny com boira transparent o com el mateix aire. En aquest sentit, en cap cas representen un obstacle físic i es poden creuar perfectament (de dia, quan gairebé no es veuen, sovint hom ho pot fer sense ni adonar-se que n'està creuant una).

Donat que flueixen des de la Terra, existeixen ley lines subaquàtiques (si es troben en aigües prou somes poden sobresortir del nivell del mar). El 90% de les ley lines marines semblen estar localitzades en oceans profunds. Tanmateix, gairebé el 40% de les ley lines marines que es troben a l'oceà Atlàntic sobresurten per sobre les onades, mentre que només el 10% ho fan en l'oceà Pacific.

Tenint en compte la forma física de les ley lines i que 1) un Ley Line Walker les pot sentir fins a 16 km/nivell de distància i 2) un practicant de màgia veu incrementat la distància i la duració d'un conjur en un 50% quan es troba en una ley line o fins a 3.2 km d'aquesta; especulo que la distribució del gradient l'energia màgica té una forma com la representada més avall. Això és:

a) fins a uns 240 km de distància de la ley line, aquesta irradia la seva energia mística en valors místics molt reduïts de tal manera que només els Ley Line Walkers/Rifters més experimentats en poden notar la presència.
b) A partir dels 3.2 km d'aquesta els nivells d'energia sou prou elevats com per incrementar els conjurs místics un 50%.
c) el gradient d'energia mística és màxim als límits de la ley line, mentre que es manté constant en tota la seva amplada amb una concentració màxima en el seu interior (això fa que l'energia mística així concentrada sigui visible i pugui fluir).

Model (en perfil transversal) de concentració d'energia mística en una ley line.

Un efecte interessant de les ley lines són les tempestes que s'hi donen. Durant una tempesta de ley line el cel es torna de color verd grisós amb núvols foscos formant remolins al voltant de la ley line, amb vents d'uns 56 km/h i baixes temperatures. Salten llampecs blavosos i tot al voltant de la ley line pren un halo d'energia màgica.

Els místics estudiosos especulen que aquestes tempestes reciclen l'energia i ajuden a mantenir l'equilibri de PPE al llarg de la ley line. Quan hi ha una sobrecàrrega d'energia, succeeix una tempesta, redirigint l'excés d'energia cap altres parts de la ley line.

Fonts: Rifts Ultimate Edition, Rifts Game Master Guide, Machinations of Doom, Rise of magic, Creatures of Chaos, Mutants in Orbit i Woormwood.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

espectacular análisis...compadre usted debería de trabajar en pallaidumbooks!

- Juan Carlos

Quim ha dit...

Jejeje. Muchas gracias. Me alaga que te haya interesado. :)