Imatge aleatoria de capçalera

dilluns, 15 d’octubre del 2012

SAMAS

L'Armadura Militar d'Assalt Estratègic, també coneguda sota l'acrònim (en anglès) de SAMAS (Strategic Armor Military Assault Suit) -o SAMs per per fer-ho curt- endega la seva història al final de l'Edat d'Or de l'Humanitat, sota l'ala de les Forces Aèries de l'antic Imperi Americà (PA-04A "USA SAMAS"), per esdevenir una de les millors armadures de poder voladores comandades per un sol home: maniobrable, versàtil i potent és un dels pilars de qualsevol exèrcit per a la superioritat aèria. Tant genial fou el concepte d'aquesta armadura de poder que l'organització NEMA també en feu la seva versió capaç de repel·lir atacs làser imitant la protecció dels Glitterboys (USA-106 "Silver Eagle"), la qual al seu torn, fou copiada pels Republicans per la seva USA-R107 "Golden Eagle" (més ràpida que el PA-04A però sense la protecció contra el làser de la USA-106). Malauradament, just quan s'anava a posar en servei el Gran Cataclisme va esclatar i provocà l'adveniment dels Rifts...

A la terra de Rifts, el SAMAS hagués quedat oblidat si no fos per què diferents faccions en varen obtenir els plànols o la capacitat de producció. Per una banda, els Estats de la Coalició (CS), obtingueren secretament els plànols del SAMAS original (PA-04A) de la Gran Biblioteca (abans de ser cremada) i en desenvoluparen la seva pròpia versió per infondre terror entre els seus enemics: crearen la PA-06A "Death Head" (Old-style); esdevenint una icona instantània del seu poder militar. Malgrat els esforços de la CS per amagar la informació relativa a aquesta meravella militar el model es difongué ràpidament.

Per una banda, el Mercat Negre, sota la marca de Bandito Arms, troba a l'Àrea 51 (una antiga base militar americana) vuit prototipus avançats de la PA-04A (sèrie II o VT-SAMAS), els quals incorporen un sistema de propulsió vectorial per incrementar-ne la maniobrabilitat. Durant 15 anys el Mercat Negre desenvolupa secretament les dues versions trobades de PA-09-AVT "Sidewinder" (unitats d'assalt) i "Wild Weasel" (designació d'objectius i anti-electrònica), fent-les passar per còpies del PA-06A per evitar represalies per part de la CS.

Al seu torn, un grup de natius americans moderns es troba, en una base militar secret del nord-oest, una factoria totalment automàtica de producció de PA-04A. Aquests natius americans activen la fàbrica i munten centenars d'unitats abans que se n'acabin els recursos emmagatzemats. Per sort pels natius americans, a part de tenir la precaució de mantenir aquesta producció en secret, la CS no dóna gaire importància a allò que passa entre les tribus d'indis de l'Oest i han fet passar les seves construccions com a còpies de Bandito Arms. Amb tot, els natius americans moderns han pogut retocar algunes característiques de fabricació del PA-04A per tal de construir una versió pròpia de l'armadura, creant així l'WC-PA-02 "War Chief". Aquesta armadura és més lleugera i ràpida però amb menys protecció en alguns punts, i incorpora un sistema iònic d'armes directament connectat a la bateria nuclear de l'armadura, evitant l'ús d'e-clips.

Així mateix, al Japò, lluny de la CS, ArmaTech fa valer els seus contractes originals d'abans dels Rifts amb el Govern de l'Antic Imperi Americà per desenvolupar variants del SAMAS PA-04A, creant la PA-10A "Samurai class": una armadura que bàsicament conserva les característiques del SAMAS original amb "forma de Samurai", canviar l'arma per una de partícules, incorporant llums al casc i al pit, i afegint un parell de llançamíssils a sengles avantbraços.

La PA-06A ha esdevingut l'eina de treball militar de la CS, essent una armadura de poder ràpida, maniobrable i mortal en tots els ambients, des de combat obert fins als carrers de les ciutats. L'èxit del vell SAMAS ha portat a l'Exèrcit de la Coalició a expandir el seu disseny, duent a la creació dels models PA-07A "Smiling Jack" -d'assalt lleuger; PA-08A "Striker" -per a les Forces Especials; PA-09A "Super-SAMAS" -per combat de primera línia i suport d'unitats; i PA-10A "Shark Head"[*] - pel combat subaquàtic; mentre que el "vell" PA-06A ha estat retirat del servei militar i transferit a l'ISS on és àmpliament usat.

[*] Nota: la nomenclatura tècnica d'aquesta armadura coincideix amb la "Samurai class" japonesa.

Com a un dels primer estats de la Coalició, Free Quebec, ha tingut també accés al "Death's Head" SAMAS, tant pel que fa a la seva construcció (i exportació a altres estats de la Coalició) com per a la seva utilització amb finalitats militars. Amb tot, després de la secessió han desenvolupat els seus propis models de SAMAS. El QPA-101 "Pale Death", no és res més que el SAMAS clàssic amb algun retoc cosmètic i millor protecció. Tot al contrari, el nou QPA-102 "Violator SAMAS" incorpora una important sèrie de millores pel combat aeri (vibro-ales, alta estabilitat i maniobrabilitat) i suport aeri dels glitter-boys (sistemes de filtració del soroll i rifle làser connectat a la font nuclear de l'armadura, sacrificant rang i mal).

Respecte altres aliats de la Coalició, s'especula que com a part de l'acostament entre Northern Gun (NG) i la CS, per primera vegada aquesta ha permès que NG, secretament, desenvolupés una còpia de la PA-06A (tot i que els enginyers de NG prefereixen dir que ha estat inspirat en aquesta). Per tal fet, Northern Gun a desenvolupat l'NG-11F "Red Hawk", la qual incorpora un coet propulsor pesat que li permet assolir durant poca estona grans velocitats, i un parell de vibro-fulles en sengles avantbraços.

Finalment, la secció màgica del Mercat Negre, coneguda com la Mà Immaterial, ha desenvolupat un SAMAS amb tecnologia Technowizard (TW SAMAS "Rift Hawk Power Armor"), el qual aprofita l'impromta màgica resident en cada unitat generada pels morts que aquestes han provocat. Està equipada amb un Rifle encantat amb l'encantament de Ricochet Strike, un Barrage Beam i una Armor of Ithan.

Com es pot apreciar doncs, el reeixit disseny del SAMAS ha tingut i té un fort impacte en la tàctica i estratègia militar de la terra de Rifts, donat que la seva versatilitat d'actuació en multitud d'ambients, maniobrabilitat i potència de foc han esdevingut referents per a moltes de les grans potències militars i constructors d'armes.

Evolució dels SAMAS