Imatge aleatoria de capçalera

dimarts, 29 de gener de 2013

Path of the Storm


Des del 2002 que Walt Disney Pictures té una opció sobre els drets de Rifts per fer-ne una pel·lícula. Es coneix ben poca cosa més, excepte que Jerry Bruckheimer Films està esperant el guió adient. Rifts: Path of the Storm és l'intent de Matthew Clements per escriure aquest guió.

El manual té 96 pàgines (primera impressió - desembre de 2011), portada cartoné a color de Charles Walton II, representant alguns dels personatges i escenes del guió, i interior en blanc i negre a doble columna   per Matthew Clements (excepte la introducció de Kevin Siembieda).

El manual es divideix en tres parts clarament diferenciades:

A la primera part Rifting Hollywood, de 4 pàgines, en Kevin Siembidea explica les seves peripècies amb la llicència de Rifts per fer-ne una pel·lícula i com el guió que estem a punt de llegir va arribar a parar a les seves mans.

La segona part és el guió pròpiament dit. Es tracta ni més ni menys que del guió d'una possible pel·lícula de Rifts, el qual copsa perfectament, al meu entendre, no només l'esperit del joc ans la seva estètica, ambientació, moral, etc.


La part final és el recopilatori de les estadístiques en termes de joc dels personatges que apareixen al guió de la pel·lícula. Aquí cal fer una crítica, per què algunes de les accions o conjurs que executen els personatges en el guió després no tenen el seu equivalent a la fitxa de joc (suposo que com a llicència del guionista). Per contra sí que s'hi afegeix un nou conjur (Create Rubble Golem) i un parell de d'armes noves (NG Grenade Knives -tal com sona: gavinets amb una granada com a mànec; i Cyborg Defensive Charges).


A més, descriu un nou D-Bee que pot ser cyber-knight i dóna les estadístiques de nous tres dimonis, i personatges estàndard de les forces especials de la Coalició, Guerrers Xiticix i Simvan. Amb tot aquest material, esdevé un bon sourcebook d'on obtenir bon material i estalviar-nos feina.

el bo: el guió descriu una molt bona aventura de Rifts. El material addicional és útil.
el lleig:  trobo a faltar il·lustracions en mig del guió.
el dolent:  el guió descriu accions, efectes o situacions que no es podrien donar el joc segons les regles, especialment pel què fa al combat i alguns conjurs.