Imatge aleatoria de capçalera

divendres, 27 de setembre del 2024

Dificultats tècniques

Si s'obté una pífia a la tirada (98-00 en d100 o 1 natural en d20) fent servir un aparell tireu 1d6 i consulteu a la taula següent.


Si un objecte ja té una avaria greu i acumula una nova dificultat tècnica, esdevé inservible/destruïda i no es pot tornar fer servir. Si l'objecte tñe múltiples funcions, només aquella que s'estigués usant en el moment de la pífia es veuria afectada. 


Es pot reparar un objecte amb una tirada d'habilitat apropiada segons l'objecte i recanvis escaients. Un èxit redueix la Dificultat tècnica en un grau (un crític en dos). Una tirada fallada consumeix els recanvis i no té efecte. Una pífia a la reparació incrementa un grau la severitat de la Dificultat tècnica.


(1) Un Operador pot reduir aquest temps a la meitat fent un nyap (Jury-Rig). (RUE 92)
(2) Un Operador pot reduir aquest cost en un 25%. (RUE92)


Cada dia d'ús d'un vehicle requereix una tirada de l'habilitat de pilotar corresponent sense penalitzador per les primeres 6 hores de viatge, amb un penalitzador acumulatiu de -10% per cada hora de viatge a partir d'aquestes. Sens prejudici de les regles de Dificultats tècniques, fallar la tirada provoca un nivell de fatiga (-10% a pilotar-lo). Es requereix 1 hora per nivell de fatiga per recuperar 1 nivell de Fatiga del vehicle a un cost d'1d4x250 cr. en peces de recanvi. Un vehicle no pot acumular més de 4 nivells de fatiga sense que quedi inservible.


Font: Technical difficulties i Vehicle fatigue (pg. 117 i 118 Rifts SW Player's Guide).