Imatge aleatoria de capçalera

dimecres, 30 de desembre del 2009

Recuperació d'ISP

Els psíquics utilitzen l'ISP (Inner Strengh Points) per activar les seves habilitats mentals. Ara bé, com es recuperen aquests ISP, i especialment, com ho fan els Mind Melters? En el RUE s'ha de remenar una mica el manual per treure'n l'entrellat. Vegem-ho.

Segons l'OCC:

- Burster: Recuperen 2 punts d'ISP per hora d'activitat, o 12/hora de meditació o son (p.141).
- Dog Boy: Recuperen 2 punts d'ISP per hora d'activitat, o 12/hora de meditació o son (p.146).
- Mind Melter: No ho posa. Segons el RBM i la pàgina 41 del Mindwerks recuperen 2 punts d'ISP per hora d'activitat, o 12/hora de meditació o son (p.112 RBM).
- Psi-Stalker: Recuperen 2 punts d'ISP per hora d'activitat, o 12/hora de meditació o son.
- Dragon Hatchling: No ho posa.
- Cyber-Knight: Tots tenen el poder psionic de meditació, per tant recuperen segons aquest poder (llegiu-ho més avall).

Segons els Poders Psionics:

- Meditació: Utilitzant aquest poder es recuperen els ISP indicats a la OCC per meditació, d'altra manera són 6 ISP/h de meditació (p.165). Donat que en la descripció del Mind Melter (MM) no posa res en la OCC, si se l'agafa com a poder recupera el doble de ràpid els ISP. Però què pasa si el MM no té el poder de meditació?

Segons la Nomenclatura de Rifts:

Es recuperen 2 ISP/h de son, o bé, 4 ISP/h de meditació (p. 278). Nota: Interpreto aquesta regla com per ser aplicada sobre aquells PJ sense un entrenament específic (OCC) que tanmateix hagin desenvolupat poders psionics. Igualment queda el dubte sobre la recuperació dels ISP dels Mind Melters sense el poder de meditació...

Segons el Combat Psíquic:

- 2 ISP/h de son, o 6 ISP/h de meditació (12 o més segons la OCC) (p.366). Nota: Clarament aquí ha fet un poti-poti de diverses regles.

Si ens n'anem al WB 12: Psyscape, veiem com en la majoria (en alguns no ho posa) de Psychic Caracter Classes que es consideren Master Psychics tenen una recuperació de 2 punts d'ISP per hora d'activitat, o 12/hora de meditació o son.

Per tant, estimo que el Mind Melter, en tant que és un Master Psychic, recupera 2 ISP/h o 12 ISP/h de meditació o son (cosa que coincideix amb allò dit en el RBM i el Mindwerks SB).

Taula resum