Imatge aleatoria de capçalera

divendres, 3 de setembre del 2010

Un destí complotat

Machinations of Doom (MoD) és un producte excepcional de la factoria Palladium. No només la seva qualitat és més que remercable sinó que a més és un dos per per un: novel·la gràfica i sourcebook!

La forma física del MoD és la típica de Palladium books, rútica amb magnífica portada a color d'en Ramón Pérez (un fan favourite entre els seguidors de Palladium, que sembla que vol tornar) i interior en blanc i negre. Però aquest cop, ens trobem el llibre diferenciat en dues parts principals: 72 pàgines de novel·la gràfica (jo en dic còmic) d'en Ramón Perez, que de fet és una recopilació de la història apareguda a les pàgines dels Rifters, i unes 30 pàgines més, fetes per en Kevin Siembieda, amb les estadístiques i background de tots els personatges que apareixen en el còmic, així com el desenvolupament d'idees per allargar l'aventura que sorgeix del còmic. Amb l'avantatge que la tipografia i la maquetació també estan fetes per en Ramón Pérez...i es nota!


La qualitat del dibuix d'en Ramón Pérez salta a la vista


Els dibuixos d'en Ramón Pérez són un dels principals referents en l'imaginari de Rifts

La història del còmic narra com un grup (prototípic de Rifts) format per una mercenària, un juicer en els seus últims anys, un cracy, un dog-boy, un grackel tooth, un burster i un Line Walker s'enfronten al Dr. Bradford al Lone Star Complex.

Una vegada acabat la història, el manual passa a ser un sourcebook on es descriuen tots els personatges del còmic: estadístiques, personalitat, rerefons...àdhuc hi ha descrit els vehicles que el grup utilitza i plantilles dels soldats de la coalició.
Aquesta és l'Anika, la pseudo-líder del grup d'aventurers.
 
Aquests són dos dels animals mutats al servei del Dr. Bradford.

La veritat és que la història que el planteja podria tenir fortes repercussions a la terra de Rifts. De fet, la trobo tant interessant que és un dels temes que vull tractar en la meva campanya.

Finalment, l'autor ens regala alguns Pin-Ups i esbossos dels personatges protagonistes del còmic, i ens explica algunes interioritats respecte a la seva creació.

Un extra per gaudir dels dibuixos d'en R. Pérez.

El bo: Tot! Els dibuixos, la història, l'ambientació. les estadístiques del personatges, les possibles ramificacions de la història. Tots és interessant en aquesta manual. Si vols saber de què va Rifts, noves cal llegir el còmic per tenir ganes de començar a jugar. En R. Pérez capta com ningú l'essència del joc i la plasma en forma de vinyetes.

El lleig: Que el còmic no estigui en color. Que no n'hi hagi més com aquest.

El dolent: Per posar-li algun inconvenient, algunes estadístiques estan incompletes; quelcom una mica molest per què s'han de consultar altres manuals (RUE) per acabar de tenir tota la informació.