Imatge aleatoria de capçalera

divendres, 5 d’octubre del 2012

Rifts en imatges: Keith Parkinson

Malgrat el mantra repetit una vegada i una altra "l'art no és cànon", el cert és que segurament un dels èxits de Rifts és la força visual que li han imprès els artistes que hi han deixat les seves tintes. Alguns destacats són en Kevin Long, en Keith Parkinson, en Ramón Perez, Marl Evans, John Zeleznik o els de "nova fornada" com Michael C. Hayes, E.M. Gist, Mike Wilson, Kent Burles, Mike Mumah o en Nick Bradshaw.

De les seves mans sorgeix l'imaginari que configura el món de Rifts i permet una immersió perfecte en la seva ambientació.

Enceto aquí un sèrie d'entrades com a tribut a aquests grans dibuixants.

I com fer-ho sinó amb el dibuixant que primer ens va captivar, amb la portada del RMB i el contrast entre els monstre esclavista d'Atlantis i les belleses cegues en licra: Keith Parkinson.


Mentre combatia la leucèmia durant 16 mesos, Keith va lluitar a cada pas del camí i mai va perdre l'esperança, però al final va ser més del que el seu cos podia suportar. Va ser una inspiració per a tots els que el van conèixer i el trobarem a faltar molt. Keith va tocar tantes vides i és important que tots recordem el seu gran esperit i com ell estimava la vida.
- Donna Parkinson
 Nascut a West Covina, California (Octubre 22, 1958 - Octubre 26, 2005). Després de 5 anys treballant per TSR, Parkinson endega una carrera com a frelance que durarà 7 anys, durant els quals Palladium Books esdevé un dels seus clients.

Entre la infinitat de dibuixos per Rifts els seus treballs més destacats hi ha la portada del RMB, 


la portada del WB2: Atlantis,

la portada del WB16: Federation of Magic

 La pantalla de màgia i psiònics per Rifts

o la portada del WB3: England.

Tal és la influència de l'autor a l'obra de Rifts que el mateix K.S. li dedica unes paraules a la introducció del RUE:

"to Kevin Long and Keith Parkinson, both artists supreme, who helped bring my vision to pulsepounding life in the original edition of Rifts@ 15 years ago. Though we have gone our separate ways, I will always remember them both with great fondness."

2 comentaris:

Menécrates ha dit...

M'agrada aquesta nova línia pel log!

Dos comentaris:
- jo posaria a en Ramón Perez a la mova fornada d'artistes vinculats a Rifts
- i em sembla que el teu títol d'Ambaixador Megaversial perilla quan no parles de'n Kevin Siemebieda com a ilustrador primer del Rifts!!!!!

Quim ha dit...

- En Ramón Pérez ja fa molt que no està vinculat a Rifts. Hi ha molts nous il·lustradors que mereixen està en aquesta categoria abans que en Ramón. Crec que ell ha configurat una part importantíssima de l'imaginari de Rifts, i encara continua essent un dels favorits per moltíssims fans de Rifts. (entre els que m'hi incloc.)
- Només faré entrades pels que m'agradin més. Els d'en KS no són un d'aquests. :P