Imatge aleatoria de capçalera

diumenge, 22 d’agost del 2010

Mindwerks

Els enemics de la Nova República Germànica (NGR) no es limiten únicament als imperis de les gàrgoles i els brodkils, sinó que tot el centre del vell continent es troba assetjat per moltes altres fonts de poder malèfic.

En aquesta ocasió ressenyo els Rifts Sourcebook Three: Mindwerks. En la seva tercera imperssió de març de 1998, es tracta d'un manual de 112 pàgines en rústica, portada a color d'en Kevin Long, i interior en B/N a dues columnes (i mida de font minúscula), escrit per en Kevin Siembieda.

Més que un sourcebook és una continuació del WB 5: Triax and the NGR doncs expandeix els seus continguts, i afegeix mapes de la zona que haurien d'haver estat inclosos en ell.

S'inicia el manual amb la descripció dels Mindwerks. Un grup de científics liderats per una poderosa ciborg gairebé immortal (l'Àngel de la Mort) i la seva filla adoptiva (l'Àngel  de la Venjança) amb capacitats tecnològiques pre-Rifts. Aquest grup es dedica a investigar sobretot amb tecnologia Mind-Over-Mater (també coneguda com a MOM o implants cracie), especialment amb subjectes involuntaris, però també sobre soldats brodkil (aliats contra la NGR) expressament seleccionats.

Així doncs, hi ha tota una secció dedicada a nous implants M.O.M. específics i especialment als anomenats Psynetics, que permeten introduir o millorar les capacitats psíquiques del subjecte afectat. No hi manquen les regles que regeixen aquests nous implants, incloent-ne la seva extracció o l'adquisició de noves malalties mentals que aquests provoquen.

En la descripció dels Mindwerks s'inclou també els diferents tipus de robots sentinelles que aquests utilitzen, ja sigui com a guardes o com a caçadors "espècimens" escapats; noves armes pre-Rifts utilitzades per aquests robots en les seves missions; i finalment una sèrie de noves OCC opcionals creades pels Mindwerk i basades en nous MOMs o cibernètics:

  • Mindwerks full conversión borg OCC. Un cyborg complert amb implants MOM per incrementar algunes habilitats.
  • Null Psyborg OCC. Un psyborg parcial resistent als poders psiònics. Ideal com a assassí o caçador de personatges psiònics.
  • Ecto-Traveler OCC. Un cos inert capaç de viatjar pel pla astral i prendre forma física ectoplasmàtica per interactuar amb el món material.
  • Psynetic Crazy OCC. Un crazy amb poders psiònics millorats però molt més tocat mentalment.
  • Psi-Bloodhound OCC. Psi-Stalkers o Dog Boys alterats per implants MOM per esdevenir criatures agressives i purament instintives amb poders rastrejadors i físics incrementats.
Seguidament, ja deixant de banda els Mindwerks, s'introdueixen nous D-Bees i monstres que es poden trobar a la zona d'Alemanya i Polònia, i en general a la resta d'Europa: en total 20 pagines on es descriuen 6 noves RCC (Azverkan, Lycanmorph, Seeker, Ugakwa Explorre, Simvan Monster Rider, Srrynn Cannibal) i 5 nous monstres o NPCs (C'ro Demon Mage, Eurotorpid, Mega-foot Mastica, Stone Claw, White Slayer Demon).

Una de les virtuts d'aquest sourcebook, és el fet que aporta molts Macguffins. Els Mindwerks en són un exemple, i els Gene-Splicers una altre.

Els Gene-Splicers, són una raça d'éssers superiors amorals amb una capacitat tecnològica molt avançada capaç de retocar o recrear codis genètics sencers; de tal manera que poden crear noves espècies o monstres a partir de codis genètics existents. Sembla que la població de gene-splicers és molt reduïda però poden viatjar entre dimensions amb la seva nau nodrissa de tal forma que es podrien trobar a qualsevol lloc del Megavers. En aquesta ocasió són descrits vinculats a l'Arbre de la Foscor (Tree of Darkness) i aliats amb els Brodkils, pels quals han creat el Monstre Brodkil: un super-soldat brodkil.

Per la seva banda, l'Arbre de la Foscor és un Millennium Tree corromput que es troba al bosc de la Selva Negra. L'arbre, d'uns 600 metres alçada i amb els poders típics d'un Millennium tree, però dedicats a la causa malèfica, dóna refugi a multitud de criatures i monstres, i en els forats i plecs de la seva escorça hom hi troba alguns portals dimensionals que duen a diferents llocs del Megavers. Aquest apartat també està dedicat a descriure la zona de la Selva Negra, on s'hi troben ciutats clafides de monstres o petits reductes per a la humanitat. com Freiburg o Munich, on Victor Lazlo (fitxa inclosa idèntica a la del WB4: Africa) hi té la seva organització clandestina contra la NGR.

NGR Mobile Infantry Strike Base

A continuació, s'apunten sense entrar en masses detalls de quines són les intencions ofensives de l'imperi de les gàrgoles contra la NGR, i es detallen les estadístiques d'un nou super robot gegant (Gurgoyle G-40) utilitzat per les gàrgoles, així com una nova base militar mòbil de la NGR (mira la foto més amunt).

En mig de l'imperi Brodkil el regne de Tarnow subsisteix "miraculosament". De fet, el miracle rau en la cristall Tarnow (conegut durant l'època pre-Rifts com la Pedra Filosofal). Un artefacte que atorga al seu portador immensos poders, entre els que destaca el fet de poder transformar qualsevol metall en or o planta, i el que es més important en la terra de Rifts, materials SDc a MDC! Amb aquesta capacitat, el regne de Tarnow, ha estat capaç d'armar-se i plantar cara a l'imperi Brodkil. Les màquines de guerra dels Tarnow, totes amb les seves pròpies estadístiques, parteixen de materials SDC convertides a MDC, i abasten des d'armadures personals, a armadures de poder i tota una flota de vaixells de guerra per protegir el riu Vistula.

Finalment, el manual es completa amb una col·lecció de mapes de la NGR, les nacions de la humanitat a Europa, l'extensió dels imperis de les gàrgoles i dels Brodkils, un detall de la regió de la seva negra, i les principals Ley Lines del nord d'Europa.


El bo: tal com el mateix autor apunta al principi del llibre, Mindwerks és una extensió del WB5: Triax & NGR. De fet, per mi, és l'autèntic motor d'aventures del WB5, del qual ja en criticava la manca de substància.

El lleig: La mida de lletra és minúscula. la introducció de noves armes de la NGR i de l'imperi gàrgola sobra en aquest llibre (especialment tenint-ne tot un manual curull d'elles com és el WB5). Sembla ben bé com si en el WB5 se les hagués deixat, o ni li haguessin cabut, i aprofita aquest manual per encabir-les.

El dolent: la mateixa virtut del manual, implica una mala praxis (al meu entendre) de la companyia, a la qual ja ens té avesats: dividir manuals. Sens dubte aquests manual hauria d'haver estat inclòs en el WB5, on hagués tingut molt més sentit que no pas com a llibre solt i formant part de la línia dels sourcebooks.