Imatge aleatoria de capçalera

diumenge, 6 de setembre del 2009

Lazlo: geografia

Lazlo: ciutat de la màgia.

Aquí enceto una sèrie d'articles on faig un text refós de la informació disponible sobre la ciutat-estat de Lazlo. Es tracta d'un recopilació de la informació escampada per diferents fonts (RUE, World Books, i Sourcebooks de Rifts).

Geografia: Lazlo es situa sobre les ruïnes de la ciutat pre-Rifts de Toronto(1); a les zona Canadenca dels grans llacs, just a la riba del Llac Ontario(2).

La ciutat de Lalzo: Lazlo és como una Camelot moderna. En el cor de la ciutat, amb un dels centres urbans de millor qualitat de Nort Amèrica(4), hi ha la Torre del Més Alt Aprenentatge, un edifici de marbre blanc de 30 plantes, rematat amb or i adornat amb formoses estàtues en forma d'àngels o esperits meravellosos. El cim és coronat per una piràmide d'obsidiana relativament petita que conté i dirigeix l'energia màgica que discorre pels voltants i a través seu; ja que la torre es situa directament sobre un Nexe de línies de Força, intersecat per tres d'aquestes línies. Tanmateix, l'energia es canalitza de tal manera que no representa cap perill per aquells que viuen o treballen a l'estructura megalítica. Tampoc genera cap mena de molèstia per aquells que viuen a la ciutat encantada. L'edifici ocupa tota la part central de la ciutat i és una meravella de la tecnomàgia, rivalitzant les piràmides de pedra d'Atlàntis(3).

La Torre del Més Alt Aprenentatge és també el lloc d'habitació de Plato, el cap del Consell de l'Aprenentatge durant els últims 60 anys. És des d'aquesta torre que es reuneix amb els seus col·legues mags, investigadors i estudiants per compartir llur punt de vista sobre el món i aprendre un dels altres. Aquí també és on es reuneix el Consell de l'Aprenentatge(3).

Fora de la torre hi ha parcs i campus de la universitat de la Màgia. Al seu voltant hi ha altres llocs d'aprenentatge i de residència. Més enllà de la ciutat pròpiament dita hi ha la resta de ciutats i granges que constitueixen aquest estat lliure. Tota la ciutat té un aire màgic, en part, degut que la major part d'aquesta ha estat construïda mitjançant la màgia i incorporen increïbles i mai vistos avançaments tecnomàgics. Atès que es troba inclosa sobre un entremat de línies de força els cels són curulls de Wing Boards i tota mena d'objectes voladors TW. Però part de la "màgia" de la ciutat encantada de Lazlo rau en la seva elegància i les obres d'art que hi ha per tota la ciutat(3).



(1) Pàg. 21 Rift Ultimate Edition.
(2) Pàg. 9 SB 4 Coalition Navy.
(3) Pàg. 12-13 WB20 Rifts Canada.
(4) Pàg. 117 WB10 Juicer Uprising.