Imatge aleatoria de capçalera

dimecres, 16 de setembre del 2009

Lazlo: relacions exteriors

Relacions exteriors: Totes les criatures eren i son benvingudes a Lazlo, així com totes les filosofies discutides(3). Es troba en bones relacions amb la majoria de regnes i comunitats de la regió, amb els que manté intercanvis comercials, excepte amb els CS(2). Fins i tot manté una línia aèria amb Merctown(2) a través de les companyies aèries "Magic Carpet Airships" i "Air Michigan".

Plato manté un contacte regular els Grey Seers de Lazlo(4).

La Guerra contra els Xiticix(5): El 105 PA el Consell del Coneixement estima la població total de Xiticix en 1,6 a 2 milions d'individus. Els càlculs de Lazlo són un 30% inferiors als reals, i ja estimen que la població de Xiticix superarà els 30 milions en 5 anys. L'estiu del 105 PA, Plato es dirigeix a la població de Lazlo en un discurs on deixa clar que, malgrat el tarannà pacifista de la ciutat-estat, la pitjor amenaça per a la humitat són el Xiticix: L'eixam devorador de les profecies.

Els poders de Lazlo arriben a la mateixa conclusió que els de la Coalició: eliminar l'amenaça a través d'un genocidi. Els dos consells de la ciutat consideren estratègies i tàctiques; en dos mesos preparen un pla d'acció.

Això porta un intens debat entre la població de Lazlo: un 60% defensen una acció ràpida i directa, mentre que el 40% restant demanen un estudi més aprofundit de la situació, per tal d'evitar un "bany de sang", i no deixar-se endur pel què podria ser un complot de la Coalició. Els líders de Lazlo, malgrat estar d'acord que podria ser una estratagema de la Coalició, segueixen defensant que cal actuar, doncs els fets son que la població xiticix creix a un 60-70% anual, i que en poc temps serien masses per poder ser aturats.

Els plans de genocidi considerats són dos:

1) Eliminació de les reines en un atac llampec. Un cop eliminades les fonts de reproducció, contenció i eliminació progressiva dels demés exemplars. Risc: com respondrien els supervivents xiticix?

2) Operació terra cremada: Aniquilació total. Requereix uns efectius militars molt més nombrosos, i la defensa xiticix en els seus búnquers pot ser molt efectiva.

Aquells que s'oposen a la guerra suggereixen esperar 2-3 anys, durant els quals estudiar els xiticix de forma intensiva, intentar establir-hi comunicació, i sobretot intentar arribar a un consens amb ells. La solució més popular és obrir un Rifts per què puguin tornar al seu món d'origen, o un món inhabitat capaç de suportar el seu estil de vida.

Els aliats de Lazlo en la lluita contra els xiticix inclouen moltes criatures màgiques i mags independents, natius americans, cíber-cavallers (es troben molt escapats pel territori, podrien només enviar unes poques dotzenes d'efectius), tundra rangers (enviaran 960 soldats), grups d'aventurers i comunitats aliades de Lazlo com Nova Lazlo, Perez i Cartier-Fury Ranch. Northern Gun i Manistique Imperium sens dubte oferirien descomptes en armes (malgrat se suposa que no poden ajudar a enemics e la Coalició, temen el xiticix). En principi la Coalició deixaria que Lazlo s'enfrontés amb els xiticix, sense però intervenir. Free Quebec i altres supremacistes humans no s'uniran a Lalzo sota cap concepte. Els Splugorth podrien oferir algun tipus d'assistència, però seria inesperada i violenta, i més probablement silenciosa i secreta. Els Psi-Stalkers són la única força significativa amb què Lazlo pot comptar contra els xiticix: malgrat la seva divisió interna i les lluites entre tribus, hi hauria al menys de 100.000 a 150.000 guerrers psi-stalkers disponibles.

Lazlo i els juicers: Malgrat el procés juicer és considerat bàrbar per les autoritats de Lazlo, aquest és acceptat i els juicers són benvinguts a Lazlo(10) (fins i tot és permesa la impressió de la Deathdance Saga(6), tot i que els esports Juicers, i especialment els esports juicers més sanguinaris(7), estan prohibits per la llei. Amb tot, sí hi operen estadis il·legals, que miren de no atreure a les autoritats. Molts d'aquests estadis es situen fora dels límits de la ciutat, i són llocs improvisats i itinerants que es mouen sempre un pas per davant de la policia(8). Aquells que voluntàriament es sotmeten a una conversió Juicer han de passar una sèrie de quatre d'entrevistes d'una hora de durada on un psicòleg mira de fer-los canviar d'opinió, o al menys fer-los entendre clarament les conseqüències de les seves decisions, així com transmetre'ls possibles alternatives per satisfer llurs objectius personals(10). Per combatre els Juicers, Lazlo ha adquirit varies dotzenes del sistema Juicer Apprehension Powered Exoskeleton (o J.A.P.E.), una armadura que incorpora un sistema estabornidor com a arma de control(4).

Nació Shemarriana: A l'estiu del 109 PA Lazlo s'assabenta de la declaració de sobirania de la Nació Shemerriana, La majoria de la seva població creu que és real, però no els preocupa gaire(11). Actualment Lazlo ha reconegut la Declaració de Sobirania Shemerriana, tanmateix no hi ha relacions diplomàtiques, ni cap pla per establir-ne. Per la majoria de ciutadans de Lazlo, els Shemarrians són poc més que una curiositat menor per ser estudiada en les seves universitats i el Consell de l'Aprenentatge. Amb els anys el Consell i/o una de les universitats han organitzat petites i curtes expedicions amb l'objectiu d'estudiar les dones guerreres o les terres salvatges orientals. Fins a l'actualitat, cap d'aquestes expedicions ha tornat sense cap no revelació sobre elles. Per el moment, la teoria més acceptada a Lazlo és que les Shemarrianes són D-Bees. Són pocs els fets provats sobre elles, i les observacions realitzades per Erin Tarn, Deearn Neenok i Joachim Curli són les seves principals fonts d'informació. Naturalment, caps d'ells sap molt més que la resta del món. En última instància, les Shemarrianes són, en el millor dels casos, una moda passatgera per la població de Lazlo, precedides de molt pels descubriments acadèmics i el flux de refugiats de Tolkeen. Així, de moment sembla que la nació Shemarriana és de poc interès per Lazlo, tot i que és qüestió de temps abans que més exploradors i científics vagin a explorar-la(12).



(1) Pàg. 9 SB 4 Coalition Navy.
(2) Pàg. 30 Rifts MercTown.
(3) Pàg. 12-13 WB20 Rifts Canada.
(4) Pàg. 14 WB12 Psyscape.
(5) Pàg. 92-99 WB23 Xiticix Invasion.
(6) Pàg. 9 WB10 Juicer Uprising.
(7) Pàg. 20 WB10 Juicer Uprising.
(8) Pàg. 25 WB10 Juicer Uprising.
(9) Pàg. 79 WB10 Juicer Uprising.
(10) Pàg. 118-120 WB10 Juicer Uprising.
(11) Pàg. 8 Shemarrion Nation.
(12) Pàg. 88 Shemarrian Nation.

Nota: aquí s'acaba aquesta sèrie d'entrades dedicades a recopilar la informació sobre la ciutat de Lazlo.